Heta Arbeten och Brandfarliga Arbeten är två utbildningar med olika namn men uppfyller samma normkrav och ger samma kompetens och behörighet!

Vilken ska vi välja och varför?

Läs mer här…

Kraven på att ha godkänd utbildning när man ska utföra Brandfarliga heta arbeten, kommer från försäkringsvillkoren i er och era kunders företagsförsäkringar.

Det finns idag två s.k. konceptägare som utfärdar certifikat och ger behörighet att utföra Brandfarliga Heta Arbeten. Dels Brandskyddsföreningen som tagit fram den gamla Heta Arbeten® sedan 1990, och dels SVEBRA som tillsammans med Byggbranschen tagit fram den nyare Brandfarliga Arbeten sedan 2019.
De följer samma norm och utbildningsplan, ger samma behörighet, båda accepteras av försäkringsbranschen och är giltiga i 5 år.

 • Den nyare Brandfarliga Arbeten har ett lägre pris bl.a. tack vare att Svebra tar lägre avgifter för certifikat och kursmaterial. Den har ett enklare ett mer lättillgängligt kursmaterial digitalt.
 • Den mer etablerade Heta Arbeten har ett mer omfattande kursmaterial men också högre pris bl.a. p.g.a. högre avgifter för certifikat och kursmaterial.

Våra kunder efterfrågar olika, oftast beroende på vad de eller deras beställare föredrar. Om ni t.ex. i huvudsak arbetar för en uppdragsgivare så kan det vara så att de föredrar ett visst koncept. Det är alltså upp till er om ni i er verksamhet ska välja ett av koncepten eller om ni tar den som passar er för stunden.

Vi utbildar i båda alternativen på Svenska, Engelska och Ryska. Välj utbildning och kursdag som passar er i kalendern nedan!

Brandfarliga heta Arbeten
HETA ARBETEN 

Fr.o.m. 1/5 -22 håller vi öppna ”på-plats” utbildningar i Heta Arbeten (Brandskyddsföreningen) där släckövning ingår, med anmälan fram till kursstart i mån av plats.

 • Varje Måndag på Connect Hotel Stockholm, i Älvsjö kl. 08-15. 
 • Varje Fredag på Kristallen i Uppsala, kl.08-15

Pris öppen utbildning ”på-plats”: 2650kr/deltagare inkl. certifikat 5år.

Pris för grupper: Begär offert via utbildning@dinbrandman.se eller ring 020-90 00 00

Se datum för öppna kurser i kalender nedan.

Läs mer om Heta arbeten

Behörighetsutbildning Heta Arbeten® är etablerad sedan 1990 och ger dig som utfärdar tillstånd för, utför eller är brandvakt vid olika typer av brandfarliga heta arbeten, rätt kunskap och behörighet. Även du som ska beställa heta arbeten har nytta av denna utbildning. Utbildningen avslutas med ett digitalt certifieringstest. Efter ett godkänt resultat erhåller deltagaren ett certifikat Heta Arbeten® utfärdat av Brandskyddsföreningen, och är då behörig att utföra brandfarliga heta arbeten.

Tid: 7 tim (inkl. raster)

Plats: Vid bokning av hel grupp genomför vi utbildning på er arbetsplats, plats som ni anvisar (förutsatt att det kan göras inom ramen för FHM’s riktlinjer) eller som distansutbildning via Teams alt. Zoom. 

Innehåll:

Utbildningen är framtagen av och följer UKHA’s kursplan och du får bland annat lära dig:

 • Säkerhetsreglerna för Heta Arbeten®
 • Brandkunskap
 • Riskbedömning med 3M-metoden (metod, material, miljö)
 • Genomföra en släckövning (undantagen vid distansutbildning)
 • Lagar och försäkringsvillkor som reglerar brandfarliga heta arbeten på tillfällig arbetsplats.

Välkommen att anmäla dig till våra öppna kurser Heta Arbeten på distans eller kontakta oss för gruppbokning.

BRANDFARLIGA ARBETEN

OBS! För att få ett giltigt certifikat måste du även genomföra praktisk släckövning tidigast 6 månader innan eller senast 6 månader efter den teoretiska distansutbildningen.

Fr.o.m. 1/5 -22 håller vi distansutbildning i Brandfarliga Arbeten Teori via Zoom och praktiska släckövningar med anmälan fram till kursdagen i mån av plats. 

 • Tisdagar distansutbildning via Zoom kl.08-15
 • Måndagar Släckövning i Älvsjö kl.15-16
 • Fredagar Släckövning i Uppsala kl.15-16. 

Se kalender nedan för att boka in dig till öppen distansutbildning och släckövning.

Pris öppen distansutbildning: 1995kr/deltagare inkl. certifikat 5år.

Pris öppen släckövning: 350kr/deltagare (giltig hos alla arrangörer av brandfarliga arbeten)

Pris för grupper: Begär offert via utbildning@dinbrandman.se 

Se datum för öppna kurser i kalender nedan.

Läs mer om Brandfarliga arbeten

Utbildning i Brandfarliga arbeten ger det certifikat och behörighet som försäkringsbolagen kräver för att få, utfärda tillstånd, utföra och vara brandvakt i ett arbete som kan medföra uppvärmning och risk för brand på en tillfällig arbetsplats. (s.k. brandfarliga heta arbeten). Utbildningen avslutas med ett digitalt certifieringstest. Efter ett godkänt resultat erhåller deltagaren ett certifikat Brandfarliga Arbeten utfärdat av SVEBRA.

Brandfarliga Arbeten är en ny modern utbildning, framtagen av SVEBRA (Svenska Brandsäkerhetsföretagen) och Byggföretagen (fd Sveriges Byggindustrier) i samråd med Sveriges främsta experter på området.

Tid: 7 tim (inkl. raster)

Plats: Vid bokning av hel grupp genomför vi utbildning på er arbetsplats, plats som ni anvisar (förutsatt att det kan göras inom ramen för FHM’s riktlinjer) eller som distansutbildning via Teams alt. Zoom. 

Innehåll:

Utbildningen följer UKHA’s kursplan och du får bland annat lära dig:

 • Säkerhetsreglerna för Brandfarliga Arbeten
 • Brandkunskap
 • Riskbedömning med KOKA-metoden vid brandfarliga heta arbeten
 • Genomföra en släckövning (undantagen vid distansutbildning)
 • Lagar och försäkringsvillkor som reglerar brandfarliga heta arbeten på tillfällig arbetsplats.

Välkommen att anmäla dig till våra öppna kurser Heta Arbeten på distans eller kontakta oss för gruppbokning.

2022 maj

mån tis ons tor fre lör sön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
 • Brandfarliga arbeten – Teori – Distansutbildning
25
26
27
28
29
30
 • Heta arbeten – Stockholm – Älvsjö
 • Praktisk släckövning för distanskurs
31
 • Brandfarliga arbeten – Teori – Distansutbildning

Hos oss kan ni anmäla er fram till dagen före utbildningen i mån av plats.

Anmälan är bindande.

Ev. ombokning (vid oförutsett förhinder) till senare tillfälle, kan ni göra fram till utbildningsdagen. Ni kan även överlåta platsen till annan deltagare.

VÄLKOMMEN PÅ EN NY TYP AV UTBILDNING!

/ VD Pär Wikström

Boka heta arbeten. Boka brandfarliga arbeten. Brandfarliga heta arbeten utbildning. Boka heta arbeten utbildning. Boka brandfarliga arbeten utbildning. Heta arbeten utbildning. Brandfarliga arbeten utbildning. Brandfarliga arbeten distansutbildning. Utbildning Heta arbeten. utbildning brandfarliga arbeten. Boka utbildning Brandfarliga arbeten. Boka utbildning heta arbeten. Stockholm, Uppsala, Älvsjö, Mälardalen.