Praktisk information Distansutbildning

Det du behöver för att kunna delta är följande:

 1. En dator eller surfplatta med fungerande kamera, mikrofon och stabil Internetuppkoppling.
  Jag har ingen kamera/mikrofon?

  Har du ingen kamera eller mikrofon på datorn så kan du logga in på kursen med både dator och på telefonen och använda telefonens kamera och mikrofon. Glöm då inte att ladda ner zoom/Teams-appen till din mobil redan innan kursen.
 2. En avskild plats/rum där du (och vi) inte störs av pågående verksamhet runt omkring dig.
  Lugn miljö?

  Precis som på en vanlig utbildning är det viktigt att du sitter i en miljö där du inte störs av omgivning eller andra pågående aktiviteter som kräver din närvaro. Såklart för din egen skull men även med hänsyn till övriga deltagare. För er som sitter flera i samma lokal. Det är viktigt att alla både ser och hör instruktören, samt att instruktören ser och hör alla er.
 3. ID-handling

  Godkänd Id-handling för ID-kontroll vid kurstillfället. Tex ditt körkort.
 4. Kursbok samt anteckningsmöjligheter

  Kursmaterialet kommer ni få tillgång till digitalt. Ni får en länk till kursmaterialet senast vid kursstart.
  Vi rekommenderar att ni öppna Zoom på er dator och öppna kursmaterialet på en annan skärm, tex din mobiltelefon eller surfplatta.
  Vi rekommenderar även att ni för anteckningar då ni får använda dessa som stöd under testet.
 5. Praktisk släckövning

  För att få certifikat måste praktisk släckövning genomföras. Kontakta oss på mail om du vill genomföra en praktisk släckövning med oss. Det praktiska momentet kan genomföras med valfri arrangör med samma konceptägare enligt SBF 2022, inom 6 månader från den teoretiska utbildningen. När den teoretiska och praktiska utbildningen genomförts tillverkas ditt certifikat. Möjlighet till praktisk släckövning sker i mån av tid och efter överenskommelse. Kontakta oss direkt så ser vi hur vi kan hjälpa dig.

Inbjudna
Inbjudna till kursen skickas direkt till deltagaren, till den mail adress som registrerats vid bokning, normalt 1-5 dagar före kursen.

Tider
Utbildningen startar kl. 08:00 och pågår till ca 15:00
Raster tar vi med jämna mellanrum.
Exakt vad som gäller går instruktören igenom vid kursstart.

Anslut till mötet i god tid innan kursstart
Om du behöver hjälp med något inför utbildningen, är det viktigt att du ansluter i god tid. När mötet öppnar upp framgår i inbjudan.
Dagen börjar med att vi går igenom det tekniska kring ett Zoom-möte då det är nytt för många. Har ni några funderingar är ni välkommen att kontakta er instruktör! Kontaktinformation framgår i inbjudan.

Möte via Zoom
Deltar ni via dator behöver ni inte ladda ner någon programvara för att kunna delta. Datorns webbläsare används som plattform om ni inte har Zoom installerat. Till din mobil behöver du ladda ner Zoom appen för att kunna delta på kursen.

Brandfarliga heta Arbeten

© 2024 Din Brandman Sverige AB